lauantai 25. lokakuuta 2003

Hummus

Kasvisruokailussa on tärkeää pavut. Tämä helppo ja nopea kahvihernetahna, hummus, täyttää tärkeitä kasvisruokailijan ravinto- ja hivenainetarpeita. Ja tietenkin levite on upean makuista!

Hummus

1 prk säilöttyjä kahviherneitä (toiselta nimeltään kik-herneitä)
reilu 2 rkl tahini-tahnaa (seesaminsiemenistä jauhettu tahna)
1 sitruuna
pilkottua persiljaa
valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa, pippuria

purista sitruunasta mehu, lisää kaikki ainekset (herneet liemineen) kulhoon ja soseuta. Jos tahna on liian paksua, lisää keitettyä vettä sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Levitä tahnaa leivälle, tarjoile salaatin tai pitaleivän seurana... ihan miten mieli tekee!

Ei kommentteja: