perjantai 25. elokuuta 2006

Porkkanapiirakka

Tuttavani kehitti tällaisen maukkaan porkkanapiirakan. Sain luvan jakaa reseptiä eteenpäin. Resepti on nopea ja helppo - tarvitsee lähinnä vain sekoittamisen taidon! Silti piirakka kelpaa vaikka vieraille.

Porkkanapiirakka

noin 300g raastettua porkkanaa

1,5 dl kermaa/maitoa
iso nokare sinihomejuustoa
kananmuna
reilusti oliiveja
2 rkl pestoa
pippuria
suolaa
2 tl kasvisliemijauhetta

5 dl erikoisvehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 dl kotimaista rypsiöljyä
3 dl kylmää vettä

(vehnänalkioita)
voita

sekoita täyteainekset sekaisin. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola, kaada öljy sekaan ja sekoittele tasaisen kaltaiseksi. Lisää vesi ja sekoita kevyesti tasaiseksi.
voitele leivinpaperi tai vuoka (joka pitää sitten tulee jauhottaa vehnänalkioilla). Painele ja taputtele taikina tasaiseksi ja lisää täyteseos päälle. Paista noin puoli tuntia noin 200 asteessa.

Ei kommentteja: