tiistai 20. helmikuuta 2007

Kouluterveydenhoito kuntoon!

Terveyslautakunta käsittelee tänään aloitteen yhteydessä kouluterveydenhuollon resurssointia. Esitys on, että odotellaan oppilaiden määrän vähentymistä ja sitten tarkennetaan tilanne. Valitettava asenne varhaistapuuttumista hokevassa Helsingissä.

Kouluterveydenhuolto pitää kiireesti saada edes valtakunnallisen suositusten mukaiseksi!Koululääkärin olen itse nähnyt 4 kertaa elämässäni kerran omien lapsieni tarkastuksissa ja kerran omalla työpaikallani Arabian peruskoululla. En voi olla erityisopettajana vetämättä mututuntumalla johtopäätöstä, että taitaa olla lääkäri kouluilla aika harvinainen resurssi. Aikaa on tuskin pakollisiin terveystarkastuksiin. Koululääkärit ovat lisäksi aika vaihtuvaa sorttia, joten asiakassuhteesta ei voida puhua.

Terveydenhoitajat, joille nuoret voivat myös kertoa huoliaan ovat kyllä kiven alla, sillä aika ei riitä kunnolla edes perustarkastuksiin. Toivon todella että vuositasolla lisäystä saadaan ja vuoteen 2013 mennessä vähintään valtakunnalliselle suositustasolle. Pääkaupunkiseudulla olisi perusteltua saada enemmänkin terveydenhoitajia kouluihin ajoissa auttamisen mahdollistamiseksi.

Ei kommentteja: