perjantai 9. helmikuuta 2007

Lempiruokiani

Syön mieluiten kasvisruokaa, sillä siitä tulee kevyt olo ja ruoka maistuu todella hyvältä. Suosikkini tällä hetkellä on täytetyt paprikat. Ihastuin tähän italialaistyyliseen versioon nähdessäni sen. Ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne. Maukkaita ruokahetkiä!

Munakoisotäytteiset paprikakääröt

2 paprikaa
noin 500 g munakoisoa
oliiviöljyä munakoisojen paistamiseen
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
200 g tomaattimurskaa
1 rkl hienonnettua kaprista
noin 10 paloiteltua oliivia
suolaa
(pari viipaletta mietoa juustoa jokaisen käärön sisään)
Kuori paprikoista kova ulkopinta, poista siemenkota ja leikkaa paprikat pituussuunnassa 4-5 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista palat kypsiksi kuumassa öljyssä. Valuta munakoisonpalat talouspaperin päällä niin, että liika öljy imeytyy pois. Suolaa kevyesti.

Poista oliiveista kivet ja paloittele oliivit. Hienonna kapris karkeasti. Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja kuullota öljyssä pehmeiksi ennen kuin lisäät soseutetun tomaattimurskan, oliivit ja murskatun kapriksen. Keitä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia, tarkista suola ja lisää kypsät munakoisokuutiot. Sekoita ja anna täytteen kypsyä vielä muutama minuutti, jotta ainesten maku leviää tasaisesti.

Aseta hiukan täytettä jokaisen paprikaviipaleen päälle ja tee pieniä kääryleitä, jotka voi sulkea hammastikulla. Aseta ne uunivuokaan, valuta oliiviöljyä pinnalle ja kypsennä kuumassa, 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämmössä.

Lähde: Maarit Enkovaara-Astraldi: Intohimona Italia (WSOY 2000)

Ei kommentteja: