tiistai 10. tammikuuta 2012

Guggenheim hämmentää

Guggenheim-museoon liittyvä hurmoksellinen into on hämmentävää. Vähemmästäkin tulee epäileväksi hankkeen suhteen. Talousasioihin liittyy paljon epävarmuutta. Mistä löytyy maksaja? Onko Helsingillä todella varaa rakentaa ainakin 140 miljoonaa euroa maksava uusi museo ja pitää sitä yllä tiukan euron aikana?

Tällä hetkellä kaupunginvaltuutettuna ja sosiaalilautakunnan puheenjohtajana ajattelen Helsingin Guggenheim-museosta näin:

KYLLÄ- jos rakennukselle löytyy Helsingin kaupungin ulkopuolinen maksaja ja Helsingin ylläpitämien museoiden käyttömenot eivät olennaisesti kasva.

EI- jos kaupunki eli lähinnä helsinkiläiset veronmaksajat ovat yksin maksajina.

Jos hanke on niin erinomainen kuin annetaan ymmärtää, niin varmaan yksityistä, valtion ja lähikaupunkien rahaa löytyy helposti. Pian se selviää..

1 kommentti:

Bee Buttrick kirjoitti...

Juurikin näin. Olen yleensä aina ensimmäisenä huutamassa, että kulttuuri on tärkeää ja lisää tätä, mutta nyt ei ole se hetki maailmanhistorian aikajanalla, kun tähän oikeasti on varaa.

Meillä tingitään kaikista palveluista jo nyt niin, että kymmenen vuoden päästä lasku on hirvittävä. Koulut, terveydenhuolto, kaikki ajetaan alas, mutta tuottamaton museo pitää saada? Jos jollakulla on laskelma siitä, että toi tuottaa edes euron enemmän kuin kuluttaa, niin pystyyn vaan. Muuten: aika lailla moraalitonta - edes imagosyistä - harkita tässä taloustilanteessa.

Rakennetaan museo Tallinnaan ja järjestetään sinne reissuja täältä!